Egy Nemzet(köz)i Tizenegy
2021. március 02. írta: Magányvélemény

Egy Nemzet(köz)i Tizenegy

Ahol a sikertelen védekezést a halálesetek számán mérik

 

Magyarország lakossága kb. 9,7 millió, a hazai Covid19 halálesetek száma hivatalosan is eléri a 15 000 főt. Ezzel sajnos Magyarország a tizenegyedik helyre került, a világon legrosszabbul védekezők listáján:

 

Covid19 halálesetek száma egy millió főre

A világ legsúlyosabban érintett országaiban

nations_eleven_eu.png

 

Mindeközben 90-100 ember hal meg Magyarországon naponta (az EU átlag ennek kb. a fele: 47 fő), emellett a folyamatokat tükröző 7 napos átlagok alapján, nálunk a 3. legmagasabb a halálozási arány, azok között az országok között, amelyeket a vírus a legjobban eltalált:

 

Covid19 halálesetek 7 napos átlaga egy millió főre

A világ legsúlyosabban érintett országaiban

nations_eleven_last_week_avrg.png

 

Ugyanez az összehasonlítás az Európai Uniós szomszédainkkal és "laboratóriumainkkal", még hervasztóbb.

Húsz százalékkal védekezünk gyengébben (1542,6 áldozat / egy millió lakos), mint a svédek (1269,9 fő/mill.) akik velünk ellenetétben "elengedték a vírust", és bő ötven-hatvan (!) százalékkal vagyunk Németország (836,6 fő/mill.) és Ausztria (947,9 fő / mill.) halálozási rátái felett. Ez a másfélszeres szorzószám meglesz lassan Románia és Lengyelország estében is, sőt, maholnap Olaszország legrosszabb halálozási statisztikáit fogjuk ostromolni.

 

Covid19 halálesetek száma egy millió főre

Európai Unió - 11 ország 

eu_s_eleven_avrg.png

 

Magyarország ennek ellenére az egyik legkevesebbet tesztelő ország.

Az elmúlt héten kb. 20-22 000 tesztet végeztünk naponta, ami ezer főre leosztva 2,18 (ezreléket) tesztet jelent. Belgiumban ennek másfélszeresét, a lakosság 3,4 ezrelékét tesztelik, Olaszországban kétszeresét (4,78 ezrelék), Csehországban háromszorosát (7,07 ezrelék):

 

 Covid19 tesztek 7 napos átlaga - ezer főre

best_test_list.png

 

A "mindigbölcs" Kormánypropaganda sokadik parancsolata szerint:

"Tesztekkel nem lehet megállítani a vírust"...

- ami persze inkább fölényeskedő, mint vicces. (Egy vírust védekezéssel és/vagy vakcinával lehet megállítani, ezt egy digitális kiscsoportos is tudja.)

Teszteléssel ugyanakkor lokalizálni lehet gócpontokat, és fókuszált szigorításokat bevezetni vagy az önkéntes (ingyenes) tesztpontokon egy tünetmentes fertőző is tudomást szerezhet a fertőzöttségéről, és karanténba vonulhat. Nopláne, akinek teszttel kimutatható antitest van a szervezetében, a védettsége okán nem kellene "oltakoznia", így kevesebb vakcinával, hamarabb lehetne elérni a nyájimmunitást....

Ehelyett Miniszterelnök Úr, mintha egyre távolabbról figyelné, az egyébként világutolsó mutatóinkat, amik a vírus elleni védekezésünk sikertelenségét mérik.

oti

 

süti beállítások módosítása