Mit nem ért a “magyar nép”!?
2012. július 17. írta: Magányvélemény

Mit nem ért a “magyar nép”!?

 

“Orbán Viktor szerint a magyar társadalomban nagyon komoly félreértés van az IMF-tárgyalások szerepéről. A kormányfő szerint az országnak erre nem a talpon maradáshoz, hanem az olcsó finanszírozhatóság érdekében van szüksége.” (2012.07.16.)

Az a helyzet, hogy nem a társadalom érti félre Orbán Viktort, hanem ő maga érti félre vagy akarja félreérteni az egész társadalmat, jóformán az egész médiát, és a mértékadó gazdasági szakembereket.

Új megközelítésként, a társadalom tájékozatlanságában látja a Miniszterelnök, hogy még mindig nem érti a szélesebb közönség az IMF tárgyalások valódi lényegét, hogy ti. itt bizony nem csődről, csak olcsóbb finanszírozhatóságról van szó.

De vajon mennyire tájékozott a Kormányfő ebben az ügyben, ha az sem tudja, hogy bal-, és jobboldali gazdasági szakértők egyhangúan hónapok óta arról beszélnek, hogy nem látják a kormány miért halogatja a megállapodást az IMF-fel, hiszen minden egyes hónap plusz forintmilliárdokat (tízmilliárdokat?!) jelent a költségvetésnek.

mellar_chikan.jpg

Nem tudja vagy nem akar tudomást venni arról, hogy az egykori pénzügyminiszterei, jegybankelnökei, Chikán Attila, Mellár Tamás, Járai Zsigmond, és Bod Péter Ákos, lassan egy éve szorgalmaznak egy kiszámíthatóbb gazdaságpolitikát, illetve az IMF-fel való gyors megállapodást?

Így hát felmerül a kérdés, hogy ki is az valójában, aki félreérti az IMF-fel való kapcsolat lényegét??? Ki az, aki nem látja egy felelős gazdaságpolitika szükségességét???

 

o.t.i.

süti beállítások módosítása