"Ál-lamfő"
2012. március 30. írta: Magányvélemény

"Ál-lamfő"

A Fidesz elnöksége felkérte Orbán Viktort, hogy legyen Magyarország Elnöke. Szíjjártó Péter kijelentette, hogy valójában már Schmitt Pál jelöltsége előtt is Orbán Viktort szerették volna a legfőbb méltóság tisztében látni, de akkor a jelenlegi kormányfő úgy érezte, hogy miniszterelnökként többet tehet a kommunista rémuralom után romokban heverő gazdaságunk felvirágoztatásáért.

az_allamfo_is_en_vagyok.jpg

Államfői kinevezéséről Orbán Viktor a következőket nyilatkozta:

“A Párt vezetőinek megkeresésére először ugyan finoman elutasítottam az ajánlatot, de több órás győzködés után végül, a Nemzet érdekében elvállaltam, hogy ezekben a vészterhes időkben kivezessem a Magyarokat a morális válságból.”

 

Gíró-Szász András kormányszóvivő hozzátette, hogy “mivel a Kárpátokon innen, Orbán Viktornál alkalmasabb személyt nem találni a megüresedő államfői posztra, ezért az országgyűlés kétharmados többséggel két technikai jellegű alkotmánymódosítást hajtott végre. Ezen módosítások értelmében, amíg a parlament újabb kétharmaddal nem választ egy - az Ország érdekeit valóban szem előtt tartó - kormányfőt, addig Orbán Viktor látja el ezt a feladatkört is, valamint hozzáigazítva a magyar közigazgatási gyakorlathoz, az államfői kinevezést is meghosszabbították kilenc évre”.

 

(Reméljük ezt a hírt sosem fogjuk olvasni!)

 

o.t.i.

süti beállítások módosítása