"Ceterum censeo" Orbánnak mennie kell
2017. december 03. írta: Magányvélemény

"Ceterum censeo" Orbánnak mennie kell

 

Nagyon úgy tűnik, hogy a jövő évi országgyűlési választáson eldöntendő kérdést, a Kormányzó Párt leegyszerűsítette a “Fidesz=biztonság” vs. “Ellenzék=migránsáradat” üzenetté.

Ezért, ha Orbán Viktor az emberek biztonságérzetét  tette a választás tárgyává, akkor az Ellenzéknek azt kell megértetnie az emberekkel, hogy győzelmük esetén is ugyanolyan biztonságban maradnak. Ezt máshogy nem lehet elérni, csak a Fidesz régi fegyverével.

Addig kell mondani a választóknak, hogy a határkerítéshez nem fognak nyúlni, és, hogy felső határ nélküli kvóta nem lesz, amíg a Fidesz kizárólagossága ebben a témában, át nem pozícionálódik a választói agyakban. Van rá öt hónap.

A menekültek áradatával riogató félelemkeltés ugyanis, még a bátrabban kormánykritikus szavazókat is elbizonytalanítja, mivel nincs az Ellenzéki oldalon egy - valóban össznemzeti érdekeket képviselő - kiállás a határvédelmi kerítés mellett. Pedig a kerítés tényszerűen a Magyarországon élő emberek biztonságát szolgálja, és egyben az Európai Unió érdeke is, lebontását ők sem szorgalmazzák. (Más kérdés, hogy a menekültek fogadása, ügyeik kivizsgálása és elhelyezése kapcsán vannak erős kritikák!) 

A felső határ nélküli menekült letelepítési kvóta Magyarországra kényszerítésének rémképe, az egész európai kultúrát elsöprő “migráns hordától” való zsigeri félelmet táplálja. Miközben saját családja biztonságát féltő Választót nem nyugtatja meg az Ellenzék, hogy nem fogadható el semmiféle felső határ nélküli kvótaPedig őszintén! Ki szeretné, hogy számolatlanul telepítsenek embereket az országába? Ugyan hagyná-e ezt bárki is a saját hazájában, bárhol is legyen a világon? Nonszensz. Olyannyira szembe megy a leglogikusabb, legeminensebb nemzetbiztonsági érdekekkel, hogy azzal vitatkozni sem kell! 

A fentieket akár nemzeti minimumként is megfogalmazhatnák az Ellenzéki pártok a Jobbiktól a Momentumig, de velük szemben ezeket a Fidesz fogalmazta meg. Sőt, ezzel road-showznak hónapok óta.

Van valami, ami vállalhatatlan ezekben a kérdésekben a mai Ellenzék számára? 

Miért ne garantálhatnák a kormányváltó erők, hogy a választások után is fenntartják a kerítést és nem támogatják a felső határ nélküli betelepítési kvótát?

muszakihatarzar.jpg

 

 A kerítés marad!

-mert Magyarország, és az EU biztonságát, most ezzel lehet a leghatásosabban garantálni. Emellett a háborús és egyéb menekültek fogadását értelemszerűen meg kell oldani. Pont.

 Felső határ nélküli betelepítési kvóta nem lesz!

-mert természetesen sem Magyarország, sem az EU nem vállalhat felső határ nélküli betelepítési kvótát. Hogyan is vállalhatna? Nincs végtelen teherbírása egyiknek se. Tehát nem lesz. Egyéb megoldási javaslatokról lehet tárgyalni, vég nélküli betelepítésről viszont nem. Pont.

Az emberek arcába tolt propaganda csatornákkal, és az azokat támogató, vastagon fizetett lakájmédiával szemben, azt az erős Orbán-i bevésődést kell újraírni a választói köztudatban, hogy csak és kizárólag akkor maradna meg a kerítés, és vele együtt az emberek biztonsága, ha Orbán is (hatalmon) marad.

Ezért a kormányváltani szándékozó politikusoknak a nyilatkozataikban, és a beszédeikben folyamatosan kellene hangsúlyozni az Ellenzék 1.0-s üzeneteit:

A kerítés marad, felső határ nélküli kvóta nem lesz!

Ceterum censeo Orbánnak mennie kell.

 

oti

süti beállítások módosítása